De vastgoedkoning van de expats January 27, 2016

De ontwikkelaar Skyline Europe wil de komende drie jaar 2.000 woningen bouwen. Een belangrijk deel is bestemd om te verhuren aan expats in en rond Brussel. Skyline Renting verhuurt nu al 1.107 appartementen aan expats.

In België is Skyline Europe de marktleider voor appartementen die voor de ietwat langere termijn worden verhuurd aan expats. De ontwikkelaar legde zich in Brussel als een van de eerste toe op locaties die expats aantrekken: de Europese wijk voor eurocraten en lobbyisten, de buurt van de luchthaven en Evere voor NAVO-medewerkers en de multinationals en de groene rand voor ambassadepersoneel.

Twintig jaar geleden was er helemaal geen kwalitatief aanbod voor die kapitaalkrachtige doelgroep. Eigenaars van woningen in het Brusselse verhuren wel graag aan expats omdat er zelden problemen zijn met de betaling van de huur. Maar ze zien op tegen de snelle rotatie van huurders, de taalbarrière en de praktische beslommeringen. En ze zijn niet op de hoogte van het circuit van de expats en de relocation managers, gespecialiseerde bedrijven die expats helpen bij het zoeken van huisvesting.

Skyline Europe bouwde daarom Skyline Renting uit. Dat biedt kopers van woningen van Skyline Europe in Brussel (de ontwikkelaar houdt zelf geen woningen om te verhuren in portefeuille) een verhuurservice aan. In ruil voor een commissie van 6 procent neemt Skyline Europe zowat het hele verhuurtraject voor zijn rekening. Skyline Renting verzorgt vandaag de verhuring van 1.107 appartementen aan expats voor een gemiddelde looptijd van minimaal één jaar en van gemiddeld vier jaar. Concurrent BBF (Brussels Business Flats) mikt op de markt van de expats met huurcontracten met een looptijd van minimaal een maand en van gemiddeld vijf à zes maanden.

Lees meer op De Tijd